Exclusieve 3D kunstwerken

 

 

Peter zijn specialisme is 3D Canvas, dit maakt hem uniek in de kunstwereld.

Zijn exclusieve kunstwerken, waar hij met veel passie en plezier aan heeft gewerkt, zijn geëxposeerd in o.a. kunstgalerij Rozendaal in Montfort en heeft hij in het kunstblad ‘Vind’ gestaan.

Als ‘3D shaped canvas’ kunstenaar is Peter Peeters uniek in zijn soort. ‘Shaped canvas’ betekend een canvas met een bepaalde vorm (anders dan vierkant of rechthoek).

Peter starte in eerste instantie met 2D vormen maar als snel zocht hij de uitdaging om diepte aan te brengen in zijn werk en zo ontstond het een 3D effect.

Het eerste 3D canvas was een diamant en net als een diamant is er geen verf nodig om elk vlak een eigen kleur te geven.

Sommige werken zijn voorzien van een foto die weer een bijzondere diepgang geven aan het kunstwerk. Ondanks of dankzij de foto heeft iedereen die het werk ziet weer een eigen mening/visie/oordeel/beleving. Hierdoor is het verhaal van de kunstenaar achter het kunstwerk niet altijd belangrijk.

Vernieuwen is een toverwoord in het werk van Peter. Hij daagt zich zelf steeds meer uit om ook andere materialen te combineren met zijn canvassen. Wel alleen maar als hij er enthousiast van wordt en energie van krijgt.

Uiteraard zijn alle kunstwerken te koop en bespreken we dit graag in een persoonlijk gesprek.

 

“Roos” is een 3D canvas kunstwerk in de vorm van een “roos geslepen” diamant. Alle facetten van het kunstwerk zijn aparte frames die allen apart bespannen zijn met schildercanvas en daarna weer aan elkaar gemonteerd. 

Door het 3D effect kun je spelen met licht zodat elk facet zijn eigen kleur krijgt. Door het werk in de buurt van een raam te hangen kan het daglicht spelen met de facetten en verandert het werk door de dag heen en in de avond kan een spot voor een prachtig effect zorgen. Hierdoor blijft dit kunstwerk fascinerend.
De afmetingen van het canvas zijn 120 X 140 X 15 cm (H X Br X Diepte).

Bent u geraakt en gefascineerd door dit werk, mail ons voor een afspraak om de kunstwerken live te aanschouwen.

 


“Freedom of a Kite” is een 3D canvas in de vorm van een “vlieger” (Kite) en voorzien van een close-up foto van een puntdraad.

De vlieger is het symbool voor vrijheid en de puntdraad staat voor een grens/beperking. Ze zijn tegenpolen van elkaar maar hebben elkaar wel nodig. Een vlieger zonder de grens/beperking (het touw) kan niet functioneren. Knip de lijnen door en de vlieger zal naar beneden dwarrelen en verloren op de grond vallen. De puntdraad lijkt afschrikwekkend maar heeft een belangrijke beschermende factor. 

Puntdraad geeft een grens/ beperking aan maar ook bescherming om binnen of buiten de draad vrij te kunnen bewegen. Haal de puntdraad overal weg en de chaos zal steeds groter worden. Dit kunstwerk symboliseert dat vrijheid een beperking nodig heeft om goed te functioneren.

Een vergelijking tussen de mens en dit werk is puur suggestief 😉

Bent u geraakt en gefascineerd door dit werk, mail ons voor een afspraak om het kunstwerk live te aanschouwen

De afmetingen van het canvas zijn 230 X 60 X 20 cm

 

De vorm van dit 3D canvas “What’s on my mind” werd geïnspireerd door de futuristische soldaten aan de achterzijde van Sagrada Familia in Barcelona.

In eerste instantie was het bedoeld om beschilderd te worden maar inspiratie en creativiteit kennen geen tijd en werd Peter om 3:00 uur in de ochtend wakker met het idee om dit canvas te bespannen met een foto die hij op een onstuimige dag aan zee (Zoutelande) maakte.

Het was een perfecte mix. “What’s on my mind” is een vraag wat er bij iedereen wel een keer door het hoofd gaat en is het goed om de stapelende wolken (gedachten) en bruisende zee (uitingen) nader te bekijken. What’s on your mind?

Bent u geraakt en gefascineerd door dit werk, mail ons voor een afspraak om het kunstwerk live te aanschouwen.


De afmetingen van het canvas zijn 120 X 80 X 6 cm

 

Corporate Art

“BMW M-power art”

Dit kunstwerk van 4,5 mtr breed hebben we in opdracht gemaakt voor BMW De Maassche in Echt. We hebben het logo van BMW en het M-logo verwerkt en heeft een 3D vorm voor de diepte. De ‘snelheid en energie’ die het merk uitstraalt is tot leven gekomen door het abstract expressionistisch werk van de kunstschilder.

Dit werk is niet te koop maar we kunnen wel een uniek persoonlijk kunstwerk creëren.

Geïnspireerd door bovenstaand kunstwerk? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.

 

In de 27ste editie van het Kunstblad Vind, staat een heel artikel over Peter.